Het Complement

groepspraktijk voor complementaire therapie in Antwerpen

 BEHANDELINGEN EN THERAPIEËN

ACUPUNCTUUR

Met zeer fijne naaldjes worden specifieke punten op je lichaam aangeprikt, waardoor je terug in balans komt en de oorzaak van je klachten wordt aangepakt. Acupunctuur is een eeuwenoude, natuurlijke behandeling die zowel preventief als curatief gebruikt kan worden voor allerhande functionele klachten, zowel fysiek als emotioneel

voor wie: alle leeftijden,

therapeut: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected]

BIO-DYNAMISCHE CRANIO-SACRALE THERAPIE

Biodynamische craniosacraal therapie (BCST) is een klinische hands-on methode waarbij via specifieke zachte technieken gewerkt wordt op de onderstromingen van het ritme van de hersenvloeistof. Een geschoolde BCS practicus legt de nadruk op stiltewerk, en kan met lichte en zachte aanrakingen je lichaam in rust ondersteunen en begeleiden waar het aandacht nodig heeft.

Voor alle leeftijden, maar bij uitstek een zachte therapie voor kinderen

practicus: Agnes Knol - 0497/26.85.81 [email protected]

FASCIA-THERAPIE

Ons lichaam bestaat voor 98% uit bindweefsel of fascia. Fascia werkt niet enkel ‘ondersteunend’, maar heeft een belangrijke rol in het lichamelijk en geestelijk functioneren waarbij het bindweefsel continu in beweging is en belangrijke informatie door geeft naar onze hersenen. Fascia-therapie is een zachte en diepgaande vorm van behandelen, die zorgt voor een beter functioneren. Fascia-therapie kan helpen Bij pijn en blokkades zorgt de behandeling voor ontspanning in het weefsel. Bij slechte doorbloeding wordt het vasculaire systeem gereguleerd.

therapeut: Julie Bogaerts - 0494/81.54.72 - [email protected]

FENG SHUI-ADVIES

Feng Shui is een complexe studie die nagaat hoe jouw woon- en werkomgeving jou beïnvloedt op vlak van gevoel, relaties, gezondheid, succes en persoonlijke groei.

Feng Shui behoort van oorsprong tot de Chinese Geneeskunde en wordt ook terecht de “acupunctuur van de architectuur” genoemd.

adviseur: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected].com 

HEALING TOUCH

Healing Touch is een liefdevolle en krachtige bio-energetische massage. Ze brengt balans en bevordert je gezondheid en welzijn op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Werkend vanuit het hart maakt Onno contact met zijn cliënt en is daardoor in staat verdiepend te werken en cliënten met inzichten, (zelf)heling en persoonlijke groei te begeleiden en te ondersteunen.

Voor alle leeftijden, hulp bij levensvraagstukken en zelfontwikkeling

therapeut: Onno Stijl - 472/09.06.64 - [email protected]

HERBALANCERINGSMASSAGE

Massage biedt geen genezing, maar ontspant en geeft afleiding van klachten. Met therapeutische herbalanceringsmassages wordt diepe of intense druk vermeden en wordt het gevoel van welbevinden bevorderd.

Indien er geen contra-indicaties zijn is er mogelijkheid tot lymfedrainage, borstmassage als een holistische massage (zachte aanraking om opnieuw verbinding met het eigen lichaam en zichzelf te maken) og massage verrijkt met aromatische kompressen

therapeut: Annick Jordens - 0473/47.11.15 (afspraak enkel telefonisch)

LIFE COACHING

Life coaching basis van Rationeel-Emotieve Therapie ( RET), Socratisch en provocatief coachen en motiverende gespreksvoering maakt duidelijk wie je bent en wat je doelen zijn.

Irrationele gedachten worden omgezet naar rationele gedachten en oplossingen worden aangereikt. Bijzonder voor jongeren.

coach: Esteban Van Daele - 0472/58.35.46 - [email protected]

LOOPBAANCOACHING

Naast het onderzoeken van jouw energiegevers en wat jij écht wil, worden je unieke sterktes, talenten, competenties en waarden in kaart gebracht en gelinkt aan de arbeidsmarkt en het vinden van een voor jou werkbare work-life balans. Ook sollicitatiecoaching én oefeningen rond het versterken van bepaalde vaardigheden kunnen aan bod komen. Elke loopbaanvraag is anders en vereist een unieke aanpak op maat met een concreet actieplan.

coach: Katrien Van Brempt - 0498/70.55.34 - [email protected]

PEDICURE-MEDISCHE VOETVERZORGING-PODOLOGISCHE BEHANDELINGEN

Naast basis pedicure kan je terecht voor Orthoplastie/siliconetherapie (op maatgemaakte hulpstukken om bepaalde segmenten ter hoogte van de voorvoet te ontlasten), Onychoplastie (aanbouwen van een deel van de nagel) en  Orthonyxie/nagelbeugel (de kromming van de nagelplaat wordt aangepast indien deze afwijkend is).

pedicure: Annick Jordens pedicure: Annick Jordens - 0473/47.11.15 (afspraak enkel telefonisch)

SHIATSU-THERAPIE

Shiatsu is een Japanse acupressuur therapie, gebaseerd op de fundamenten van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De therapeut zal, door druk te geven op welbepaalde punten op meridianen, de stroming van de energie in het lichaam herstellen.

therapeut: Julie Bogaerts - 0494/81.54.72 - [email protected]

VOEDINGS - & LEVENSSTIJLADVIES

Voeding als medicijn: het is tijd voor een betere relatie met eten. Krijg de persoonlijke aandacht en support die je nodig hebt om de gezondste versie van jezelf te worden en ontdek hoe leuk het is om goed te eten. Maar naast puur voedingsadvies is er vaak ook een aangepast levensstijladvies nodig. Negatieve patronen kunnen losgelaten worden met meditatie, yoga, lichaamswerk, ademhalingstechnieken ....

dietiste: Dietlinde Linard - 0496/28.51.61 - [email protected]

VOICE DIALOGUE

Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met je innerlijke stemmen. Tijdens een voice dialogue sessie, begeleid door een VD facilitator, word je uitgenodigd om met een niet-oordelende blik naar jezelf te kijken, met al je facetten en te ontdekken wie je bent. Wat leidt tot meer innerlijke rust en leven vanuit wie jij écht bent, met al je facetten die samenwerken als één geheel.

je coach: Ann Van den Eynde - 0473/62.80.27 - [email protected]

TOEKOMSTIG TEAMGENOOT?

Heb je nteresse om deel uit te maken van ons team?

Neem contact op met Edwina Mariën op 0477/74.70.56 of 

[email protected]

Welkom!