Het Complement

groepspraktijk voor complementaire therapie in Antwerpen

 BEHANDELINGEN EN THERAPIEËN

ACUPUNCTUUR

Met zeer fijne naaldjes worden specifieke punten op je lichaam aangeprikt, waardoor je terug in balans komt en de oorzaak van je klachten wordt aangepakt. Acupunctuur is een eeuwenoude, natuurlijke behandeling die zowel preventief als curatief gebruikt kan worden voor allerhande functionele klachten, zowel fysiek als emotioneel

voor wie: alle leeftijden,

therapeut: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected]

BEWUSTWORDINGS- & AANDACHTSMASSAGE

Deze massage is een unieke mix van elkaar aanvullende westerse en oosterse technieken, waaronder klassieke zweedse massage, marmamassage en metameric massage.

Afgestemd op jouw noden helpt ze het ontwikkelen van een sterkere bewustwording van wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. De behandeling is een doeltreffende manier om meer vrijheid te ervaren.

therapeut: Jonas Gelissen - 0479/65.36.50 - [email protected]

BIO-DYNAMISCHE CRANIO-SACRALE THERAPIE

Biodynamische craniosacraal therapie (BCST) is een klinische hands-on methode waarbij via specifieke zachte technieken gewerkt wordt op de onderstromingen van het ritme van de hersenvloeistof. Een geschoolde BCS practicus legt de nadruk op stiltewerk, en kan met lichte en zachte aanrakingen je lichaam in rust ondersteunen en begeleiden waar het aandacht nodig heeft.

Voor alle leeftijden, maar bij uitstek een zachte therapie voor kinderen

practicus: Agnes Knol - 0497/26.85.81 [email protected]

ETHERISCHE OLIEMASSAGE

Therapeutische oliemassage stimuleert je bloedcirculatie en lymfesysteem, doet gifstoffen afvoeren en chronische pijnen verminderen. De massage met 100% natuurlijke of etherische oliën is heerlijk ontspannend omdat er stoffen vrijkomen die je stressniveau doen dalen. Hierdoor voel je je instant beter in je vel, je energieniveau gaat de hoogte in en je algemene gezondheid verbetert.

massagetherapeut: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]

FASCIA-THERAPIE

Ons lichaam bestaat voor 98% uit bindweefsel of fascia. Fascia werkt niet enkel ‘ondersteunend’, maar heeft een belangrijke rol in het lichamelijk en geestelijk functioneren waarbij het bindweefsel continu in beweging is en belangrijke informatie door geeft naar onze hersenen. Fascia-therapie is een zachte en diepgaande vorm van behandelen, die zorgt voor een beter functioneren. Fascia-therapie kan helpen Bij pijn en blokkades zorgt de behandeling voor ontspanning in het weefsel. Bij slechte doorbloeding wordt het vasculaire systeem gereguleerd.

therapeut: Julie Bogaerts - 0494/81.54.72 - [email protected]

FENG SHUI-ADVIES

Feng Shui is een complexe studie die nagaat hoe jouw woon- en werkomgeving jou beïnvloedt op vlak van gevoel, relaties, gezondheid, succes en persoonlijke groei.

Feng Shui behoort van oorsprong tot de Chinese Geneeskunde en wordt ook terecht de “acupunctuur van de architectuur” genoemd.

adviseur: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected] 

HEALING TOUCH

Healing Touch is een liefdevolle en krachtige bio-energetische massage. Ze brengt balans en bevordert je gezondheid en welzijn op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Werkend vanuit het hart maakt Onno contact met zijn cliënt en is daardoor in staat verdiepend te werken en cliënten met inzichten, (zelf)heling en persoonlijke groei te begeleiden en te ondersteunen.

Voor alle leeftijden, hulp bij levensvraagstukken en zelfontwikkeling

therapeut: Onno Stijl - 472/09.06.64 - [email protected]

HOLISTISCHE MASSAG​E

Holistische massage verplaatst de aandacht van 'doen' naar 'zijn', van praten naar voelen, van buiten naar binnen. Het lichaam kent zijn eigen wijsheid, het vertelt zijn eigen verhaal...jouw verhaal. Vaak vraagt het enige oefening om (opnieuw) te luisteren naar die stille stem in onszelf. De hele sessie is een uitnodiging om te voelen wat er is en daar helemaal bij aanwezig te zijn, zonder dat er ook maar iets 'anders' hoeft te zijn.

therapeut: Bart Bogaerts - 0468/07.29.01 - [email protected]


LOOPBAANCOACHING

Naast het onderzoeken van jouw energiegevers en wat jij écht wil, worden je unieke sterktes, talenten, competenties en waarden in kaart gebracht en gelinkt aan de arbeidsmarkt en het vinden van een voor jou werkbare work-life balans. Elke loopbaanvraag is anders en vereist een unieke aanpak op maat met een concreet actieplan.

je coach start in de loop van de maand mei

coach: Inge Struyf - 0473/32.29.43 - [email protected]

ETHERISCHE OLIEMASSAGE

Therapeutische oliemassage stimuleert je bloedcirculatie en lymfesysteem, doet gifstoffen afvoeren en chronische pijnen verminderen. De massage met 100% natuurlijke of etherische oliën is heerlijk ontspannend omdat er stoffen vrijkomen die je stressniveau doen dalen. Hierdoor voel je je instant beter in je vel, je energieniveau gaat de hoogte in en je algemene gezondheid verbetert

massagetherapeut: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]

MEDITATIE - AANDACHTSTRAINING

We leven in een wereld met een constante stroom van prikkels die onze aandacht vragen. Bij het trainen van aandacht oefen je het zelf richten van je aandacht. Zo hoef je niet de speelbal te zijn van wat er zich allemaal aandient. Je leert je aandacht te richten op wat jij belangrijk vindt. De kracht die je hierbij ontwikkelt geeft meer veerkracht in alle aspecten van je leven. Een sessie is afgestemd op jouw noden, je krijgt advies en bruikbare tips om toe te passen in het dagelijks leven. Voor volwassenen en kinderen.

therapeut: Jonas Gelissen - 0479/65.36.50 - [email protected]

OPSTELLINGEN (individuele sessies)

Ingrijpende gebeurtenissen in een systeem waar jij deel van uitmaakt (zoals je gezin, familie, werk, ...) kunnen je dagelijks functioneren op een beperkende manier beïnvloeden.

Je voelt dat je belemmerd wordt maar het lukt niet er verandering in te brengen.

Met een opstelling gaan we kijken waar zich in jouw systeem een verstrikking bevindt en brengen we terug stroming waar nodig.  Voor volwassenen en kinderen.

therapeut: Jonas Gelissen - 0479/65.36.50 - [email protected]

PEDICURE - VOETVERZORGING

Je voeten moeten heel wat belasting dragen want tijdens al onze activiteiten zijn ze betrokken partij.  Ze verdienen dus de nodige verzorging. Je kan bij ons terecht voor de gewone en uitgebreide pedicure, maar ook voor pure voetverwennerij en voetreflexologie. Heb je een likdoorn, kloven of een ander probleem, dan ben je met een uitgebreide pedicure goed geholpen. 

Ook huisbezoek mogelijk  

pedicure: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]


PERFECTIONISME COACHING

Uiteraard is er niets mis met de dingen goed te willen doen, zolang het je vrije keuze is. Maar wanneer die kwaliteit een valkuil wordt, opnieuw en opnieuw, als een hardnekkig patroon, dan kan Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme – OCP- je helpen. Mensen met perfectionisme hebben een diepe wens om door anderen aanvaard, erkend en bevestigd te worden. Deze wens wordt aangestuurd vanuit het onbewuste. Een verandering wordt dus ook tot stand gebracht in het onbewuste.

coach: Inge Struyf - 0473/32.29.43 - [email protected]

SHIATSU-THERAPIE

Shiatsu is een Japanse acupressuur therapie, gebaseerd op de fundamenten van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De therapeut zal, door druk te geven op welbepaalde punten op meridianen, de stroming van de energie in het lichaam herstellen.

therapeut: Julie Bogaerts - 0494/81.54.72 - [email protected]

VOEDINGSADVIES

Het is bewezen dat een gezonde levensstijl vele voordelen met zich meebrengt, toch is het de dag van vandaag moeilijk om een evenwicht te vinden in ons voedingspatroon.

Je voedingscoach begeleidt je naar een gezondere levensstijl, één die écht bij je past. Samen gaan we opzoek naar een balans tussen -body & mind- zodat jij gezond, gelukkig en vooral fit in het leven kan staan.'

je coach: Lynn Mariën - 0486/47.03.36 - [email protected]

VOETREFLEXOLOGIE​

Een voetreflexoloog zal via de reflexzones op de voet zorgen voor een verbeterde doorbloeding en regeneratie van de interne organen. Spanningen verminderen en het zelfgenezend vermogen worden gestimuleerd waardoor het natuurlijk evenwicht zich herstelt. Het is een veilige en aangename methode om de gezondheid te bevorderen.

Voetreflexologie is geschikt op elke leeftijd, van baby tot hoogbejaarde, maar wordt afgeraden tijdens de eerste 3 maanden en laatste weken van een zwangerschap.

voetreflexoloog: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]

TOEKOMSTIG TEAMGENOOT?

Heb je interesse om deel uit te maken van ons team?

Neem contact op met Edwina Mariën op 0477/74.70.56 of 

[email protected]

Welkom!