Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Het Complement

groepspraktijk voor complementaire therapie in Antwerpen

 BEHANDELINGEN EN THERAPIEËN

acupunctuur Edwina Mariën Antwerpen

ACUPUNCTUUR

Met zeer fijne naaldjes worden specifieke punten op je lichaam aangeprikt, waardoor je terug in balans komt en de oorzaak van je klachten wordt aangepakt. Acupunctuur is een eeuwenoude, natuurlijke behandeling die zowel preventief als curatief gebruikt kan worden voor allerhande functionele klachten, zowel fysiek als emotioneel

voor wie: alle leeftijden,

therapeut: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected]

Veerle Offermans Access Bars Antwerpen

ACCESS BARS

Voor iedereen die meer rust, ruimte en verandering wenst in hoofd en lichaam. De naam ‘Bars’ vertaal je als ‘banen’ en is een verzamelnaam voor 32 punten op het hoofd die verbonden zijn met de energiebanen rond ons lichaam. In deze ‘bars’ zit de elektrische lading van alle gedachten en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen. Elke "Bar" correspondeert met een aspect in je leven:  lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie e.a." Tijdens een Bars® sessie worden deze aspecten ontladen en gereset. Geschikt voor volwassenen en kinderen

therapeut: Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]

Jonas Gelissen bewustwordings- en aandachtsmassage Antwerpen

BEWUSTWORDINGS- & AANDACHTSMASSAGE

Deze massage is een unieke mix van elkaar aanvullende westerse en oosterse technieken, waaronder klassieke zweedse massage, marmamassage en metameric massage.

Afgestemd op jouw noden helpt ze het ontwikkelen van een sterkere bewustwording van wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. De behandeling is een doeltreffende manier om meer vrijheid te ervaren.

therapeut: Jonas Gelissen - 0479/65.36.50 - [email protected]

Veerle Offermans burn-out coaching Antwerpen

BURN-OUT COACHING

Het kan zijn dat je de opstapelende stress je dagelijkse functioneren belemmert door slaaptekort, energieverlies, verminderde immuniteit, allerlei lichamelijke klachten,…Wanneer dat gebeurt kan er sprake zijn van een burn-out. Je lichaam geeft letterlijk aan dat het genoeg is en dat je een herstelperiode nodig hebt. Tijdens deze herstelperiode kan coaching, in combinatie met relaxatie en voeding, naast de medische opvolging, je mee ondersteunen en op weg helpen naar een veerkrachtiger leven. 

je coach: Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]

BIO-DYNAMISCHE CRANIO-SACRALE THERAPIE

Biodynamische craniosacraal therapie (BCST) is een klinische hands-on methode waarbij via specifieke zachte technieken gewerkt wordt op de onderstromingen van het ritme van de hersenvloeistof. Een geschoolde BCS practicus legt de nadruk op stiltewerk, en kan met lichte en zachte aanrakingen je lichaam in rust ondersteunen en begeleiden waar het aandacht nodig heeft.

Voor alle leeftijden, maar bij uitstek een zachte therapie voor kinderen

practicus: Agnes Knol - 0497/26.85.81 [email protected]

Medina Tokalic etherische oliemassage Antwerpen

ETHERISCHE OLIEMASSAGE

Therapeutische oliemassage stimuleert je bloedcirculatie en lymfesysteem, doet gifstoffen afvoeren en chronische pijnen verminderen. De massage met 100% natuurlijke of etherische oliën is heerlijk ontspannend omdat er stoffen vrijkomen die je stressniveau doen dalen. Hierdoor voel je je instant beter in je vel, je energieniveau gaat de hoogte in en je algemene gezondheid verbetert.

massagetherapeut: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]

Veerle Offermans energetsiche body & facelift Antwerpen

ENERGETISCHE BODY- & FACELIFT

De energetische facelift behandelt de weefsels, klieren en organen van het hele lichaam terwijl je aangekleed comfortabel onder een dekentje ligt.

Tegelijkertijd wordt jouw denkpatroon over het ouder worden energetisch ‘aangepakt’ en lossen beperkende gedachten en gezichtspunten die je hebt over jouw lichaam zich op.

De Energetische Facelift wordt op het gezicht gegeven, maar tegelijk wordt het hele lichaam meegenomen in de energie. Je zou het dus ook een BODY LIFT kunnen noemen!

therapeut: Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]

Edwina Mariën Feng Shui advies Antwerpen

FENG SHUI-ADVIES

Feng Shui is een complexe studie die nagaat hoe jouw woon- en werkomgeving jou beïnvloedt op vlak van gevoel, relaties, gezondheid, succes en persoonlijke groei.

Feng Shui behoort van oorsprong tot de Chinese Geneeskunde en wordt ook terecht de “acupunctuur van de architectuur” genoemd.

adviseur: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected] 

Onno Stijl Healing Touch Antwerpen

HEALING TOUCH

Healing Touch is een liefdevolle en krachtige bio-energetische massage. Ze brengt balans en bevordert je gezondheid en welzijn op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Werkend vanuit het hart maakt Onno contact met zijn cliënt en is daardoor in staat verdiepend te werken en cliënten met inzichten, (zelf)heling en persoonlijke groei te begeleiden en te ondersteunen.

Voor alle leeftijden, hulp bij levensvraagstukken en zelfontwikkeling

therapeut: Onno Stijl - 472/09.06.64 - [email protected]

Bart Bogaerts holistische massage Antwerpen

HOLISTISCHE MASSAG​E

Holistische massage verplaatst de aandacht van 'doen' naar 'zijn', van praten naar voelen, van buiten naar binnen. Het lichaam kent zijn eigen wijsheid, het vertelt zijn eigen verhaal...jouw verhaal. Vaak vraagt het enige oefening om (opnieuw) te luisteren naar die stille stem in onszelf. De hele sessie is een uitnodiging om te voelen wat er is en daar helemaal bij aanwezig te zijn, zonder dat er ook maar iets 'anders' hoeft te zijn.

therapeut: Bart Bogaerts - 0468/07.29.01 - [email protected]


Veerle Offermans kinderrelaxatie- en massage Antwerpen

KINDERRELAXATIE & -MASSAGE

Kinderen hebben ook nood aan rust & ontspanning én ze hebben huidhonger. Op een speelse manier worden relaxatie -en massagespelletjes & speelse ademhalingsoefeningen aangereikt. Zo leren kinderen hun lichaam beter kennen, hun gevoelens herkennen en hoe ze zich kunnen ontspannen. Ook geschikt voor kinderen met prikkelgevoeligheid zoals ASS.

therapeut: Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]


An Martens loopbaancoach Antwerpen

LOOPBAANCOACHING

Via gesprekken en oefeningen pakken we een ander perspectief in je werkcontext. We onderzoeken hoe jij naar je leven, je werk en naar jezelf kijkt. We maken los wat nog vastzit, openen andere en betere mogelijkheden. Je krijgt meer inzicht in wat (al wél) werkt voor jou, waar je verlangens en je talenten liggen. Zodat je opnieuw voldoening, plezier en betekenis in je job kan ervaren. Zodat je opnieuw keuzevrijheid en zelfvertrouwen kan voelen. Je bent heel erg welkom met al je vragen, mét of zonder loopbaancheques.

Loopbaancoach: An Martens – 0477/67.02.57- [email protected] 

Jonas Gelissen meditatie- en aandachtstraining

MEDITATIE -& AANDACHTSTRAINING

We leven in een wereld met een constante stroom van prikkels die onze aandacht vragen. Bij het trainen van aandacht oefen je het zelf richten van je aandacht. Zo hoef je niet de speelbal te zijn van wat er zich allemaal aandient. Je leert je aandacht te richten op wat jij belangrijk vindt. De kracht die je hierbij ontwikkelt geeft meer veerkracht in alle aspecten van je leven. Een sessie is afgestemd op jouw noden, je krijgt advies en bruikbare tips om toe te passen in het dagelijks leven. Voor volwassenen en kinderen.

therapeut: Jonas Gelissen - 0479/65.36.50 - in[email protected]

An Martens motivatie- en krachtgerichte coaching Antwerpen

MOTIVATIE- EN KRACHTGERICHTE COACHING

Jij wil andere dingen doen maar je herkent alleen dat wat je al kent. Met de hulp van coaching ga jij jezelf en je leven anders bekijken, jezelf anders organiseren. Je gaat minder vechten, meer verkennen, verbinden en nieuwe opties ontdekken.

Ik help je om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je verlangens zijn, waar je kracht en keuzemogelijkheden liggen en hoe je je daar opnieuw mee kan verbinden. Ont-wikkelen, ont-dekken en ont-moeten. Zodra iets gezien en (h)erkend is, gaat het mét je werken, niet langer tegen.

Coach: An Martens – 0477/67.02.57- [email protected] 

Veerle Offermans oorkaarsenbehandeling Antwerpen

OORKAARSENBEHANDELING

Tijdens de sessie lig je aangekleed, zijdelings op de behandeltafel en geniet je eerst van een oor-reflex massage, een lymfe massage van je hals en nek en een hoofdmassage.

De kaars wordt deskundig in je oor geplaatst zonder hinder van kaarsvet of rook. Er worden veilige speciale oorkaarsen gebruikt, zonder gevaar voor het oor, kledij of het lichaam.

Oorkaarsen hebben een heilzaam effect bij Hoofdpijn & migraine, stress & burn-out, oorsuizen & oorpijn, oorverstopping door te veel oorsmeer, nervositeit, verkoudheid & keelpijn, bijholte- of voorhoofdsholte problemen, sinusitis, snurken. 

therapeut: Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]

Jonas Gelissen individuele opstellingen Antwerpen

OPSTELLINGEN (individuele sessies)

Ingrijpende gebeurtenissen in een systeem waar jij deel van uitmaakt (zoals je gezin, familie, werk, ...) kunnen je dagelijks functioneren op een beperkende manier beïnvloeden.

Je voelt dat je belemmerd wordt maar het lukt niet er verandering in te brengen.

Met een opstelling gaan we kijken waar zich in jouw systeem een verstrikking bevindt en brengen we terug stroming waar nodig.  Voor volwassenen en kinderen.

therapeut: Jonas Gelissen - 0479/65.36.50 - [email protected]

Natasja Voorspoels orthomoleculaire therapie Antwerpen

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Orthomoleculaire gezondheidszorg richt zich op preventie van ziekten, het verbeteren van de algemene gezondheid en op het ondersteunen van het lichaam bij ziekteprocessen. Dit alles door de benodigde voedingsstoffen voor de lichaamscellen in optimale hoeveelheden aan te bieden.

Dit houdt in: een gezonde en evenwichtige voeding met, waar nodig, aanvulling met optimaal gedoseerde voedingssupplementen. 

therapeut: Natasja Voorspoels - 0473/31.26.95 - [email protected]

pedicure voetverzorging Medina Tokalic Antwerpen

PEDICURE - VOETVERZORGING

Je voeten moeten heel wat belasting dragen want tijdens al onze activiteiten zijn ze betrokken partij.  Ze verdienen dus de nodige verzorging. Je kan bij ons terecht voor de gewone en uitgebreide pedicure, maar ook voor pure voetverwennerij en voetreflexologie. Heb je een likdoorn, kloven of een ander probleem, dan ben je met een uitgebreide pedicure goed geholpen. 

Ook huisbezoek mogelijk  

pedicure: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]


SHIATSU

Shiatsu of drukpuntmassage vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft zich verder ontwikkeld in Japan. Het is een traditionele en praktijkgerichte bodyworkmethode. Shiatsu kan helpen bij een ruim aantal kwalen; van specifieke kwetsuren tot meer algemene symptomen. Bij shiatsu wordt druk gezet met de handen, vingers of andere lichaamsdelen. Shiatsu bestrijdt geen ziekten, maar stimuleert de zelfgenezende kracht in het lichaam.  

therapeut: Anja Van Damme - 0477/56.17.41 - [email protected]

stress-coaching Veerle Offermans Antwerpen

STRESS-COACHING

Als je last hebt van te veel stress kan je het gevoel hebben dat je energie snel opgeraakt, je prikkelbaar bent en lichamelijke klachten krijgt. In deze coachsessies ontdek je waar die stress vandaan kan komen, wat het met je lichaam doet, hoe je terug evenwicht vindt in je energiehuishouding en hoe je veerkrachtiger in het leven kan staan. Dit kan zowel preventief als bij een gevoel van overspannenheid en chronische stress.

je coach:  Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]

persoonlijke ontwikkeling Anne Van Heule Antwerpen

TRAJECT PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Een traject voor persoonlijke ontwikkeling helpt je positief door het leven gaan met zorg voor jezelf. Je goed voelen kan je leren. Door aandacht te geven aan oude emoties kan je loslaten en lichter leven. Liefdevolle en kordate professionele hulp helpt je stap voor stap naar innerlijke rust en acceptatie, naar zelfvertrouwen en eigenliefde = To Feel Good

Specialisaties: Negatieve gedachten, eigenwaarde, perfectionisme, gebrek aan focus, angsten, woede, verdriet, rouw, energiegebrek, slechte moeder-kind band of slachtoffer van narcisme, overprikkeling hoogsensitieve personen.

je coach: Anne van Heule - 0474/914.956 - [email protected]

voedingsadvies Edwina Mariën Antwerpen

VOEDINGSADVIES

In het westen wordt voeding opgedeeld in categorieën en tel je het aantal koolhydraten, vetten en proteïnen die je verorbert in de hoop gezond en (vooral) slank te worden. De oosterse kijk op voeding is totaal anders: er wordt gekeken welk effect bepaalde voeding op je lichaam heeft. Warmt het op of koelt het je lichaam af? Wat is de smaak van voeding - bitter, zuur, zoet, scherp of zout - en welk effect heeft dit op je lichaam. Op deze manier kan je voedsel gebruiken als medicijn en kunnen allerhande klachten verholpen worden.

je coach: Edwina Mariën - 0477/74.70.56 - [email protected]

voetreflexologie Medina Tokalic Antwerpen

VOETREFLEXOLOGIE​

Een voetreflexoloog zal via de reflexzones op de voet zorgen voor een verbeterde doorbloeding en regeneratie van de interne organen. Spanningen verminderen en het zelfgenezend vermogen worden gestimuleerd waardoor het natuurlijk evenwicht zich herstelt. Het is een veilige en aangename methode om de gezondheid te bevorderen.

Voetreflexologie is geschikt op elke leeftijd, van baby tot hoogbejaarde, maar wordt afgeraden tijdens de eerste 3 maanden en laatste weken van een zwangerschap. Medina heeft zich gespecialiseerd in voetreflexologie bij preconceptie, zwangerschap, postnataal en menopauze

voetreflexoloog: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]

zorgmassage bij kanker Veerle Offermans Antwerpen

ZORGMASSAGE


Ontwikkeld voor kankerpatiënten en chronische patiënten is een zorgmassage een uiterst zachte massagetechniek geschikt tijdens alle fasen van het ziekteproces. Het is een vorm van ontspanningsmassage die aangepast is aan de noden en gevoeligheden van de cliënt. Ook personen met andere pathologieën kunnen baat hebben bij deze massagevorm. 

therapeut: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]


ZWANGERSCHAPSREFLEXOLOGIE

Bij zwangerschapsreflexologie ligt de nadruk op vrouwelijke, hormonale ongemakken. De aanpak is afhankelijk van de behoeftes van de cliënt en de cyclus waarin het lichaam zich bevindt. Er wordt gekeken naar achterliggende oorzaken en rekening gehouden met aanvullende medische therapieën. Soms kan je een eerder zachte sessie verwachten met focus op het lichaam, tot rust brengen en hormonaal evenwicht herstellen. Of je wordt krachtig gemasseerd om de doorbloeding van het hele bekkengebied te bevorderen.

voetreflexoloog: Medina Tokalic - 0489/90.47.98 - [email protected]

zwangerschaps- en postnatale massage Veerle Offermans Antwerpen

ZWANGERSCHAPS - & POSTNATALE MASSAGE

De massage wordt aangepast aan de behoefte van de zwangere en er wordt extra zorg besteed aan de klachten en zones die op dat moment aandacht vragen.

Een postnatale massage is niet alleen een moment van rust, maar geeft ook extra aandacht aan het “ontzwangeren”; het op zijn plooi komen van het lichaam en de hormonale balans vraagt de nodig

therapeut: Veerle Offermans - 0486/45.10.25 - [email protected]

toekomstig teamgenoot Het Complement Antwerpen

TOEKOMSTIG TEAMGENOOT?

Heb je interesse om deel uit te maken van ons team?

Neem contact op met Edwina Mariën op 0477/74.70.56 of 

[email protected]

Welkom!